Tarinamme ja arvot

Alppilassa lelulaboratoriotaan pitävä Technology of Young Oy on perustettu marraskuussa 2017 kahden Aalto-yliopiston kauppiksen opiskelijakaverin toimesta. Toinen meistä oli työskennellyt lelualalla ja toinen oikeiden autojen saralla aiemmin, ja päätimme kummallisten yhteensattumien jälkeen yhdistää osaamisemme ja intohimomme ja perustimme niiden yhtymäkohtaan ainoastaan leluautojen ja -ajoneuvojen suunnitteluun ja myyntiin keskittyvän yrityksen. Halusimme harjoittaa liiketoimintaa, jota ohjaa hauskuus, kestävä kehitys ja korkea asiakastyytyväisuus.

Mikä meidät sitten erottaa kilpailijoista? Suurin osa lelujen myynnistä Suomessa tapahtuu isojen markettien kautta, ja halusimme tuoda tähän vaihtoehdon. Valikoiman laajuudella emme pysty kilpailemaan, mutta ostaessasi meiltä lelun, voit olla varma että se on henkilökohtaisesti testattu. Haluamme myydä ainoastaan tuotteita, jotka tunnemme henkilökohtaisesti ja joiden takana voimme seisoa vahvan käyttökokemuksen kanssa.

Tärkein osa-alue toiminnassamme on omat Wrecking Yard Rebels - tuotteet. Kun lähdimme suunnittelemaan uusia tuotteitamme, lähtökohtana oli alusta lähtien luoda hauskoja, kestäviä sekä turvallisia leluja uusiutuvista materiaaleista. Aluksi käytämme materiaalina BASF:n kierrätetystä PET muovista valmistettua 3D-tulostuslankaa. Tuotantomenetelmänä käytämme 3D tulostusta kotimaisella Mehta Heinon MHI3D-printterillä.

 

Myöhemmin kun tarvitsemme suurempia tuotantoeriä ja pääsemme perinteisen ruiskuvalun pariin, tavoitteenamme on käyttää materiaalina sellukuitupohjaista biomuovia: tuotteemme hiilijalanjälki tule olemaan perinteisiä toimijoita pienempää niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä.

Motivaatio uusiutuvien materiaalien käyttön syntyi vuonna 2015, kun koko etelä-Intiaa koettaneissa tulvissa ja etenkin tulvien jälkeen näin petrolipohjaisten muovien aiheuttamaa vahinkoa maailman.

 

 Kayveri joki, Intia, muoviroska

Kuva Kayveri-joen varrelta vuonna 2015 tulvien jälkeen.

Intiassa pahojen tulvien jälkeen jokien kuivusessa näin kuvan kaltaisia vesistöjä, jotka olivat täysin tuhoutuneet muoviroskan takia ja ymmärsin, että muovi raaka-aineena on yksi maapallon suurimmista uhkista jolle pitää keksiä vaihtoehtoja. Halusin harjoittaa liiketoimintaa, joka tarjoaa vaihtoehdon nykyaikaiselle muoville.Tuotteen raaka-aineen lisäksi tuotteen pakkaus on tärkeä tekijä ekologisuuden kannalta. Näin ollen emme tule käyttämään omissa tuotteissamme niin sanottua ikkunapakkausta, johon menee runsaasti muovia. Lisäksi toimitimme yrityksen alkuvaiheessa asiakastoimitukset polkupyörällä pk-seudulla. Tästä jouduimme valitettavasti ajanpuutteen vuoksi luopumaan, mutta koko ajan mietimme miten voimme parantaa toimintamme ekologisuutta.

Heikki ja Kettler

Hanaa!

Hauskuus ja ympäristöarvot ei kuitenkaan vie meitä pitkälle, jos asiakkaamme eivät ole tyytyväisiä. Näin ollen pyrimme auttamaan asiakasta ostopäätöksen tekemisessä tai tekemättä jättämisessä tarjoamalla monipuolisesti tuotevideoita ja käyttökokemuksesta kertovia blogeja.Tuotevalikoima sisältää tällä hetkellä ainoastaan muiden valmistajien tuotteita, mutta tuomme (vihdoin)vuoden 2021 kesän aikana myös ensimmäiset omat, Wrecking Yard Rebels-tuotesarjan autot, markkinoille. 

Toivomme vilpittömästi, että viihdytte sivuillamme ja löydätte lapsillenne leluja, jotka tuovat heille paljon iloa.Iloitsemme jokaisesta asiakkaasta ja luottamuksesta.

Jos haluat tietää lisää Technology of Youngin tarinasta, jossa palava kumi ja ja jarrutusjäljet ovat tutumpia kuin Excel taulukot, vilkaise blogiimme ja Youtube kanavaamme!  Jos haluat että palaamme sähköpostitse tai puhelimitse, niin jätä yhteystiedot tästä. Olemme nuorten ihmisten vetämä nuori firma. Otamme mielellämme suoraa palautetta ja kommentteja vastaan, ja otamme opiksemme niistä.

Leikkiminen on lapsen työtä, ja uskomme leikin tuottavan iloa iästä riippumatta. Teemme asioita ja päätöksiä rakkaudesta lajiin, emme Excelin perusteella.  Tehdään leikkiautoilla ajamisesta hauskempaa ja tuotetaan lapsille unohtumattomia kokemuksia!

Team ToY

Heikki Leppäkoski & Otto Pyrhönen

Heikki Hyvönen, Co-founder perustaja Technology of young                   Otto Pyrhönen, co-founder perustaja Technology of young