Ostoskori

Wrecking Yard Rebelsin syntytarina

Julkaisija Heikki Leppäkoski on
Wrecking Yard Rebelsin syntytarina

  Wrecking Yard Rebels on ideana jo viitisen vuotta vanha. Idea sai alkunsa helmikuussa 2015 Chandigarhissa ollessani. Intian Chandigarhiin päädyin, kun päätin kolmantena päivänä kauppakorkeakoulussa opiskellessani alkaa valkokaulusuran luomisen sijaan yrittäjäksi lelualalle.

Kuten yrityksellämme on tapana, kaikki mitä teemme perustuu raudanlujaan ja nanometrin tarkkaan tieteeseen. Tein taloustieteen monimutkaisimpiin teorioihin perustuvan analyysin ja tulin johtopäätökseen, että paras paikka maailmassa minulle aloittaa urani leluyrittäjänä on Chennaissa, etelä-Intiassa.

 Sixten Korkman, Heikki hyvönen, leluauto, lahden muotoiluinstituutti projektit, Wrecking Yard Rebels, Wrecking Car 1.0, suomalais intialainen leuautoprojekti

Kuvassa Sixten Korkmanin kanssa talouspolitiikan luennon jälkeen marraskuussa 2012. Sixten vahvisti laskelmat oikeiksi.

 Pakkasin laukkuni ja lensin Chennaihin elokuussa 2013, jossa majoituin Zama Lodge nimiseen, sekä henkisesti, että fyysisesti eksyneiden nuorten kulkureiden, väliaikaissijoituspaikkaan. Niiden kahdenkymmenenviiden kuukauden aikana, jotka Zama Lodgessa vietin, tulin osaksi veljeskuntaa, joka tuki toisiaan ja jonka kokouksissa parannettiin maailmaa luovuuden kukkiessa niin musiikin, koodaamisen kuin lelujenkin ollessa päivän teemana. Paikanpitäjä, yksikätinen Kamalram, piti meistä aina hyvää huolta, vaikka hän ja vastapäätä sijaitsevan Teynampetin poliisiaseman henkilökunta antoivatkin meille silloin tälloin "pieniä" moitteita vapaa-ajan aktiviteeteistämme. 

Zama lodge, Wrecking Yard rebels leluautot, leluauto lapselle, lahden muotoiluinstituutti prjoekti

Zama lodge kadulta kuvattuna. Booking.comin palautteen perusteella ei välttämättä sovi herkkänahkaisimmille.

 

Tutustuin erityisen hyvin naapuriini ”Sumit the Ghost” nimellä tunnettuun DJ:hin, joka kummituksille tyypilliseen tapaan katosi kuin savuna ilmaan huhtikuussa 2015, eikä hänestä ole kuulunut sen koommin mitään. Toivon ystävälleni kaikkea hyvää, missä ikinä hän tätä nykyä kummitteleekin.

Tässä huoneessa veljeskunta kokoontui.

 Kerroin Sumitille, että olen tullut Chennaihin perustamaan lelukauppaa, ja jostain syystä hän piti ideaani tyhmimpänä ideana mitä hän on koskaan kuullut. Sumit kuitenkin esitteli minut lapsuutensa kaverille, joka pitää Toys Toons nimistä lelukauppaa Chandigarhissa. Sumitin kaveri herra Malhotra kutsui minut tutustumaan yritykseensä ja niin alkoi yli 2000 kilometriä pitkä matka jälleen kerran paikkaan, josta en ollut ennen lähtöä kuullutkaan, jossa puhutaan itselleni vierasta kieltä, ja jossa äiti ei tule auttamaan jos jotain ikävää ja odottamatonta sattuu.  

 Matkalla Intian läpi näin paljon kauniita viidakkoja, likaisia juna-asemia, sekä monen monta autokolaria. Näkemäni kolarit ovat todennäköisesti vaikuttaneet tuotteeseemme, kuten tulette huomaamaan kun tutustutte Wrecking Yard Rebels-autoihin. Yhtä paljon tuotteeseemme on vaikuttanut kaikki ympäristötuho, jota Intiassa näin. Intiassa muoviroskaa on lähes joka puolella, ja se jättää erityisesti vesistöt todella karmeaan kuntoon ja aiheuttaa ihmisille ja eläimille suuria terveyshaittoja, koska muovit päätyvät vesistöistä elimistöömme mikromuoveina ennen pitkää. Nykyisin käytettävät maatumattomat muovit tuottavat suurta tuhoa ympäristöllemme ja näiden kauhukuvien näkemisen takia me käytämme tuotteittemme valmistuksessa ainoastaan uusiutuvista materiaaleista tehtyjä orgaanisia muoveja.

Chandigarhissa vietin viikon Toys Toonsin vieraana, jossa yrityksen erään työntekijän, Gaganeshwar Caithin kanssa keskustelimme paljon leluautoista, pohtien niiden todellista tarkoitusta. Me myös purimme paljon autoja osiin ja mietimme mitä ominaisuuksia yksinkertaisiin leluautohini voisi lisätä, jotta niillä olisi hauskempaa leikkiä. Ideat alkoivat pikkuhiljaa kehittyä kohti realistisia autoleluja.

Toys TOons Chandigarh, lasten lelut, Technology of Young, Wrecking Yard Rebels, Heikki Hyvönen, Otto Pyrhönen

Tässä liikkeessä tapasin Caganin vuonna 2015.

Vierailuni jälkeen matkustin vielä Himalayalle, Manali-nimiseen taianomaiseen kylään, jonne myös Steve Jobs pyrki nuorena Intiassa matkaillessaan, sinne kuitenkaan jostain syystä pääsemättä. Manalin vuorten siimeksessä muistin huomanneeni, että lapset tykkäävät usein aika rajuista törmäilyleikeistä autoilla leikkiessään ja aloin suunnittelemaan nimenomaan törmäilyyn soveltuvaa autoa.

Palatessani Chennaihin, idea jäi muhimaan takaraivooni yli vuodeksi keskittyessäni silloisen yritykseni Ultra Toysin päivittäisiin asioihin. Jouduin kuitenkin viisumiongelmien takia palaamaan Suomeen tammikuussa 2016, mutta unelma eli. Joulukuussa 2016 soitin Gaganeshwarille ja kysyin, että jatketaanko niitä suunnitelmia mitä meillä aiemmin oli ja hän innostui heti ajatuksesta. Pian kotiin palaamisen jälkeen myos hallituksen puheenjohtaja Herra Pyrhönen innostui ideasta ja vuonna 2017 perustimme yhdessä Technology of Young Oy:n toteuttamaan Wrecking Yard Rebelsia ja muita ideoita.

Sittemmin olemme tehneet yli kolmen vuoden ajan tuotekehitystä lelulaboratoriossamme Helsingissä . Olemme 3D printanneet satoja prototyyppejä, ja ajaneet tuhansia kolareita kehittääksemme hauskan kolareissa ja muissa vaarallisissa tilanteissa hajoavan auton, joka kuitenkin palautuu ehjäksi jokaisen mällin jälkeen ja jolla on hauska leikkiä vauhdikkaita autoleikkejä.

Wrecking Car 1.0

Vanha prototyyppi, Wrecking Car 1.0. 

Juuri viisi vuotta täyttänyt idea Wrecking Car 1.0 on tänä aikana muuttunut  kolmeksi ensiksi julkaisemiksimme malleiksemme, jotka ovat nimeltään Shellback, Dimension X ja Leonardo.

Wrecking Yard Rebels

Dimension X, Leonardo, Shellback ja Newton. Tuomme valikoimaan leluautojen lisäksi mielenkiintoisia työkoneita.

Idea on myös muuttunut nuoren, eksyneen hortoilijan ideasta toimivaksi tuotteeksi ja start-upiksi. Vapautamme leikkipaikkojen hauskimmat, hienoimmat ja hurjimmat menopelit kaikkien innokkaitten romuttajien riistaksi!

KESÄLLÄ

 

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →

Jätä kommentti

Kommentit käydään läpi ennen julkaisua.