Ostoskori

Romuttamon tarinoita - Osa 3

Julkaisija Heikki Hyvönen on
Romuttamon tarinoita - Osa 3


Uuden päivän auringon noustessa autonromuttajat saapuvat jälleen kesäkorporaation tiluksille valmiina uuden päivän haasteisiin. Kaiken normaalin metalliromun lisäksi romuttamon pihaa "kaunistaa" tänään kaikenlainen yleinen roska.

Toimistolle saapuessaan heitä vastassa on väsyneen, vihaisen ja likaisen näköinen Joe.

"Huomenta pomo! Mitä täällä on oikein tapahtunut?" Jeremy kysyy.

"Eilen teidän lähdettyä menin valittamaan naapuriin siitä eilisestä mekkalasta ja he väittivät, etteivät he olleet aiheuttaneet sitä. Kun vaadin heiltä korvauksia he alkoivat pommittaa minua kaikella tällä roskalla, jota näätte ympärillänne!" Joe vastaa tuskastellen.

"Hui kamala! Et kai loukannut itseäsi?" James kysyy.

"Hah! Päinvastoin. Annoin heidän maistaa hieman rautaisempaa lääkettä ja linkosin yhen vanhan bussinrungon heidän taukotilansa päälle. Eivät pojat enää pelaa pingistä ruokatauolla!" Joe nauraa pahansuovasti.

"Hahhaa!" romuttajat nauravat.

"Mutta teidän ei tarvitse huolehtia heistä sen enempää, pitäkää vain huolta, että teette työnne kunnolla. Tulkaa, meillä on uusia autoja romutettavana" Joe sanoo.Tämän päivän romutettavat autot ovat suuressa kedossa romuttamon pihalla. Tänään romuttamolle on saapunut monta kontillista Leonardo-automalleja.

"Tässä on tämän päivän urakka. Nämä autot tulee romuttaa pieniksi paloiksi, jotta niiden osista voidaan valmistaa nenäkarvanleikkureita" Joe opastaa.

"Wau! Selvä peli! Minä rakastan sekä autoja että nenäkarvanleikkureita!" Richard sanoo innoissaan katsellessaan edessä olevaa autokasaa.

"Hyvä! Käykää siis toimeen! Minun on lähdettävä kotiin ottamaan torkut. Tulen iltapäivällä päästämään teidät kotiin" Joe sanoo ja lähtee kotiin.

"Nuku hyvin. Me pidämme romuttamon kyllä ruosteisena" James vakuuttelee.

Joen lähdettyä romuttajat ryhtyvät heti toimeen.

"Hei tänään me voidaan tehdä ihan mitä huvittaa, eikä meidän tartte välittää metelistä pätkän vertaa!" Jeremy iloitsee.

"Joo tänään voidaan pitää hauskaa!" Richard sanoo.

"Heräävätköhän nämäkin autot henkiin jossain vaiheessa?" James miettii.

"Otetaan selvää!" Jeremy sanoo ja lähtee kiipeämään vieressä olevan romukasan päälle.

Samaan aikaan James ja Richard siirtävät yhden Leonardon kasan viereen. Jeremy työntää vanhan panssarivaunun kannen alas kasan huipulta. Jälleen kerran, juuri ennen kuin panssarivaunun kansi on rämähtämässä auton päälle, se herää henkiin ja lähtee ajamaan kaasu pohjassa karkuun."Taas sama juttu! Tässä paikassa on jotain hyvin outoa!" Richard sanoo.

"No me tiedetään jo mitä tehdä eläville autoille!" James sanoo.

"Ajetaan romurallia ja taklataan ne tuhansiksi paloiksi!" Richard sanoo.

"Tuolla on vanhoja Shellbackejä. Ehkä voimme kolaroida tämän auton niillä!" Richard keksii ja kaikki romuttajat hyppäävät omiin Shellbackeihinsä.

He lähtevät ajamaan karannutta Leonardoa takaa ja saavat sen pian ansaan. Heistä ensimmäinen törmää Leonardoon lujalla vauhdilla edestä päin, mutta Leonardon romuttumisen sijaan Shellback lentää voltilla sen yli ja karkuri-Leo jatkaa vain matkaansa."Oho! Ehkä tarvitsemme lisää vauhtia" Jeremy tuumii.

Jeremy ja James kiihdyttävät uuteen romutusyritykseen. James saa Leonardon tähtäimeensä ja törmää siihen vielä lujempaa kuin Richard. Tälläkin kertaa romuttajan törmätessä Leonardoon, singahtaa se ilmaan komealla voltilla romuttumisen sijaan."Onpa tämä nyt haastavaa!" Jeremy puhisee ja lähtee itse yrittämään.

Taas sama juttu. Jeremyn törmätessä Leonardoon, Jeremyn auto lentää kaaressa sen yli ja putoaa pamahtaen toiselle puolelle romuttamon pihaa.

Ilmalennoistaan selviydyttyään romuttajat lyövät viisaat päänsä yhteen ja miettivät miten tämän päivän urakasta selviää.

"Nämä autot ovat aivan mahdottomia romuttaa!" Richard tuskailee.

"Totta. Vaikka törmäisimme niihin kuinka kovaa tahansa lennämme vain itse romuksi" Jeremy jatkaa.

"Ehkä meidän pitää kokeilla uutta tyyliä" James sanoo miettiväisen näköisenä.

"Mitä sinulla on mielessä?" Jeremy kysyy.

"Kokeillaan siten, että vieritetään noita vanhoja akseleita tuon auton alle. Ehkä akselit saavat sen lentämään ilmaan" James teorisoi.

"Se voisi toimia! Kokeillaan!" Richard sanoo innoissaan ja ryhtyy toimeen. Hän vierittää yhden akselin kenttää pitkin niin, että karussa oleva Leonardo törmää siihen. Tällä kertaa akseli pyörii Leonardon nokan alle ja se lennähtää ilmaan ja hajoaa pudotessaan hyväksi, kierrätettäväksi romuksi.

 

"Tää toimii! Haetaan kaikki vanhat akselit!" Jeremy huutaa innoissaan.

Hetken päästä koko kasa Leonardoja herää ja lähtee karkumatkalle. Samaan aikaan romuttajat rupeavat vierittämään vanhoja akselinpätkiä joka suuntaan niin että koko piha täyttyy pyörivistä akseleista, kaahaavista Leonardoista ja ympäri-ämpäri lentelevistä ja romuksi murskautuvista Leonardoista.

"Jee kohta tulee nenäkarvanpoistajia!" Richard huutaa myllerryksen keskeltä.

Päivä etenee ja pikkuhiljaa koko kasa kierrätykseen meneviä autoja alkaa olla romuna konteissa ja matkalla uusiokäyttöön. Vielä on jäljellä yksi auto.

"Tuo viimeinen laitetaan lentämään oikein kunnolla!" Jeremy sanoo.

"Joo. Tuolta se tulee. Nyt työnnetään kaikki kolmistaan oikein lujaa!" Richard sanoo.

"Kolme, kaksi, nyt!" James sanoo.Akseli lähtee pyörimään hurjaa vauhtia kohti pihalla kaahailevaa Leonardoa. Niiden osuessa Leonardo lentää ilmaan, paljon korkeammalle kuin yksikään auto aiemmin. Se lentää niin pitkässä kaaressa, että se putoaa naapurin puolelle, josta kuuluu hirveä rysähdys.

"Hups. Meniköhän siellä jotain rikki?" Richard miettii nolostuneena.

"Ei tuo pahalta kuulostanut. Ehkä joku pikku naarmu tuli" Jeremy rauhoittelee muita, itsekin huolestuneena.

Romuttajat eivät huomaakaan, että Joe saapuu takaisin romuttamolle.

"Te olette näköjään saaneet hommat hoidettua. Hyvä. Minä sain onneksi kunnon torkut otettua. Nyt en enää ole vihainen noille naapurin mätäaivoille." Joe sanoo tyytyväisenä.

Samalla naapurista, aidan yli kuuluu huuto: Pidä Joe ruostekasasi omalla puolella! Hetken päästä Joen päähän putoaa suuri, mätä tomaatti. Joe suuttuu silmittömästi.

"Se en ollut minä senkin sienet!" Joe sanoo ja lähtee juoksemaan kohti naapurin aitaa tomaattisateessa.

"Teidän on parasta lähteä. Täällä alkaa uusi roskasota!" Joe sanoo ja valmistautuu linkoamaan kasan vanhoja vaihdelaatikoita naapuria kohti.

"Okei. Koita pärjäillä!" James sanoo.

Romuttajat lähtevät kotia kohti kun meteli ja huuto heidän selkänsä takana yltyy.

"Toivottavasti Joe ei saa tietää, että me heitimme sen auton sinne naapuriin" Richard sanoo.

"Juu, meille käy tosi kalpaten, jos hän saa tietää. Saamme varmasti potkut huomenna" James sanoo.

"Se on huomisen murhe. Huomisia ei kannata vielä miettiä. Huolitaan niistä huomenna" Jeremy vastaa romuttajien jatkaessa matkaa kotiin iltakaakaon pariin.

 

 

 

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →

Jätä kommentti

Kommentit käydään läpi ennen julkaisua.