Ostoskori

Romuttamon tarinoita - Osa 10

Julkaisija Heikki Leppäkoski on
Romuttamon tarinoita - Osa 10

Tänä päivänä James saapuu yksin romuttamolle töihin, koska Jeremy ja Richard ovat joutuneet johonkin karanteeniin. James saapuu romutuspihalle Joeta tervehdittyään ja huokaisee.

”Huoh. Kerrankin saan romuttaa autoja rauhassa, kun ne kaksi häslääjää ovat jääneet kotiin. Ajattelin, että tämä on hyvä päivä kertoa teille lukijoille hieman enemmän romuttamosta, kun täällä on tänään vähemmän meteliä” James sanoo.

”Tämä kenttä on teille varmaan jo tuttu edellisistä tarinoistamme. Tuohon päätyyn helikopterit aina tuovat uutta romutettavaa kaikkialta maamme kilparadoilta. En tiedä onko se tästä paikasta kiinni vai mistä johtuu, että nämä autot heräävät henkiin kun ne otetaan tuosta kasasta pois” James selittää turhautuneen näköisenä.

”Toistaiseksi olemme kuitenkin saaneet kaikki autot kiinni ja romutetuiksi. Tuolla toisella puolella ovat kontit, joihin autot romuttamisen jälkeen laitetaan. Niillä konteilla ne lähetetään uusiokäyttöön. Autoissa on paljon erilaisia materiaaleja ja ne täytyy laittaa eri kontteihin” James jatkaa selitystään ja osoittaa pihan reunalla olevia romukontteja.

”Nyt voisin näyttää teille hieman tarkempaa miten autot romuttuvat ja miten niiden osat saa lentämään juuri oikeisiin kontteihin” James jatkaa selitystään.

”Otetaanpa tuosta yksi auto tuosta kasasta ja romutetaan se” hän sanoo ja siirtyy autokasaa kohti.

Hän siirtää yhden autot alas kasasta ja heti kun sen renkaat osuvat maahan se herää henkiin ja lähtee ajamaan Jamesia karkuun.

”Taas on vauhti päällä! Nyt se pitää saada törmäämään johonkin!” James selostaa.

Henkiin herännyt auto kaahaa ympäri pihaa ja pöllyttää hiekkaa ympäriinsä, ihan kuin ärsyttääkseen.

”Minun lempityylini on pudottaa jotain täältä löytyvää romua auton eteen ja saada se sillä tavalla hajoamaan. Katsokaa!” James sanoo ja ryhtyy toimeen.

Hän nousee romukasan päälle ja linkoaa sieltä vanhan moottorin pihalla olevan auton eteen. Moottori putoaa sen tielle ja sen nokka lentää komeassa kaaressa kierrätyskonttiin.

”Noin! Näittekö. Sinne lensi auton nokkapuskuri. Se menee tehtaalle, josta siitä tehdään varmaan hammasharjoja tai avaruusraketteja" James sanoo ylpeänä.

”Kokeillaan vielä toista tyyliä. Sitten minä keskityn loppupäivän lumilinkoni turboahtamiseen. Siinä on aivan liian vähän tehoa tulevaa talvea varten” James selittää.

”Työkaverini väittävät ettei tuolla vanhalla romuttajalla pysty romuttamaan autoja, mutta tein eilen hieman laskelmia, joiden mukaan oikealla ajoituksella sillä pystyy muuttamaan romutettavan auton liikerataa, jotta se törmää johonkin kovaan esineeseen” James kertoo teoriastaan.

”Oikean esineen sen uudelle liikeradalle asettamalla saamme auton varmasti romuttumaan. Kokeillaan” James sanoo ja vapauttaa uuden auton kasasta.

 

”Jes! Tiesin, että se toimisi! Huomenna voin näyttää kavereilleni, että tuokin vanha ratku voi olla hyödyllinen” James sanoo iloisena.

”Nyt minä lähden turboahtohommiin. Oli kiva kun kävitte moikkaamassa. Te voitte toki jäädä tänne romuttamaan autoja, jos haluatte. Hyvää talven jatkoa arvon lukijat!” James sanoo ja häviää jännekin romukasojen taakse.  

 

← Vanhempi julkaisu

Jätä kommentti

Kommentit käydään läpi ennen julkaisua.