Ostoskori

Nikko VaporizR 2 kauko-ohjattavan talvitesti

Julkaisija Heikki Leppäkoski on
Nikko VaporizR 2 lumessa, Nikko VaporizR 2 talvitesti

Kauko-ohjattava Nikko Vaporizr 2 edestä

Pääsimme vihdoin kokeilemaan Nikko VaporizR 2:n talviolosuhteissa. Lunta on Etelä-Suomessa jouduttu odottamaan valitettavan pitkään, joten odotus oli tuskallisen pitkä. Talvi on hienoa aikaa ja koeajossa huomasimme, että VaporizRilla ajaminen on talvella vähintään yhtä kivaa kuin kesäkeleilläkin. 

 

Onneksemme totesimme, että auto toimii lumella juuri niin hyvin kuin sen valmistaja Nikko lupaa. Talvella VaporizR 2 ei pääse ihan yhtä koviin vauhteihin kuin kesällä renkaiden sutimisesta johtuen. Ero ei tosin ole suuri, koska auton pyörät ovat hyvät, mutta perässä pysyäkseen saa olla kokoajan tarkkana. 

Hienointa talviajossa on kylkiluisujen tekeminen. Kun VaporizRilla ajaa kovaa vauhtia eteenpäin ja tekee nopean käännöksen, lähtee auto liukumaan todella hienosti ja liukua pystyy ohjaamaan kaarroksen sisäpuolelle jääviä renkaita silloin tällöin pyörittämällä. Driftaaminen VaporizRilla on todella hauskaa puuhaa ja pienen harjoittelun jälkeen pystyy kuka tahansa tekemään pitkiä ja komeita kylkiluisuja. Kesällä tämä ei onnistu, koska pyörät pitävät liian hyvin. 

Oli hienoa nähdä, että VaporizR pystyy mönkimään melko syvässä lumessa isojen pyöriensä ansiosta. Kun lumi on kevyttä autolla voi ajaa sitä selvästi korkeampienkin kasojen läpi niin, että lumi pöllyää.

Nikko Vaporizr 2 lumessa

Pohjan tulee olla kuitenkin riittävän kova, ettei autoa uppoa. VaporizR on sitkeä menopeli ja vaikka välillä raskas lumi hidastaa sitä, se jaksaa kuitenkin taistella eteenpäin ja jää kiinni ainoastaan, kun sen pohja ottaa johonkin kovaan kiinni. 

Toivomme hartaasti, että talvi jatkuu hyvänä Etelä-Suomessakin, ja kaikki rallikuskit pääsevät driftailemaan liukkaalle ja kierimään isoja lumikasoja alas omilla Nikko-autoillaan. Meillä oli kivaa, takaamme että teilläkin.

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →

Jätä kommentti

Kommentit käydään läpi ennen julkaisua.