Ostoskori

Piraattilelut top 5

Julkaisija Heikki Leppäkoski on
Robo_cop_Rober_Cop_piraattilelut

Star wars surkea leluväärennös

Tekijänoikeusrikokset ja kopioiminen ovat ongelma monelle teollisuudenalalle. Parhaana esimerkkinä käy musiikki, tv-ohjelmat ja elokuvat, joita on helposti saatavilla ilmaiseksi netissä. Ihmiset kuluttavat niitä ilman suuria tunnontuskia, sisällöntekijän saamatta tuotantonsa kulutuksesta minkäänlaista korvausta. Siihen kenen vika tämä on, onko se oikein, mitä asialle pitäisi tehdä, tai puhumattakaan piraattilelujen turvallisuudesta, emme ota tässä blogissa kantaa, vaan tarkastelemme kopioimista ja tekijänoikeusrikkomuksia leluteollisuuden näkökulmasta.

Kopioiminen on lelualalle kasvava ongelma johtuen ensinnäkin siitä syystä, että lelujen myynti kasvaa tällä hetkellä maissa, joissa kuluttajien on usein vaikeampi ostaa aitoa tuotetta kuin piraattituotetta. Ja syy ei ole pelkästään hinnassa.

Star wars Star knight kopiolelu

Toiseksi länsimaiset markkinat, jotka ovat toistaiseksi leluteollisuudelle tärkeimmät, ovat varsin pitkään olleet suojassa piraattituotteilta. Tämä on kuitenkin muuttunut, sillä piraattituotteiden saatavuus länsimaissa on kasvanut merkittävästi esimerkiksi Aliexpressin ja Wishin kaltaisten kauppapaikkojen myötä, joista kuluttajat ostavat tuotteita suoraan Kiinasta.

Onko lelujen kopioiminen sitten ongelma lelubrändejä omistaville yrityksille? Peter Vesterbacka ilmoitti aikoinaan kehuskelevaan äänensävyyn Angry Birdsin olevan Kiinassa toiseksi kopioiduin brändi Mikki Hiiren jälkeen. Sehän kertoo brändin suosiosta, mikä on tietysti kenelle tahansa brändien luojalle ylpeyden aihe. Menettävätkö lelubrändit rahaa piratismin takia? Aivan varmasti. Onko sillä väliä? Se onko jokaisen hekilökohtainen asia.

Toisin kuin monilla muilla aloilla, joilla haluttu tuote kopioidaan suoraan ja pyritään myymään asiakkaan tietämättä sen olevan kopio, leluja kopioivat toimijat ovat ahkerampia kuin muiden alojen toimijat, ja lisäävät usein kopioituihin tuotteisiin annoksen luovuutta tai kielitaidottomuutta. Tässä listaamme viisi luovinta ja hauskinta löytämäämme kopiolelua.

 

1. Robert Cop 2 - I’ll be back

 Robo_cop_piraattilelu

 

Yhdistelmä Terminaattoria ja Arnold Schwarzeneggerin lihaksia. The Furniture of Law Enforcement? RoboCop on siis alkuperäinen, jos tämä ei ole tuttu. 

 

2. Pocket Monica

 Pokemon_piraattilelu_pocket_monicaPokemonlelu_pokemon_piraatti_politic_pay

 

Kuvassa näyttää ihan aidolta Pokemonilta, mutta pakkauksen tekstit viimeistään paljastaa kopion.

 

3. Flying Birds

 Angry_birds_ill_tempered_birds

Flying birds angry birds piraattilelu angry birds väärennös

Funny birds angry birds piraattilelu angry birds väärennösStruggle birds angry birds piraattilelu angry birds väärennös

 

Flying Birds, Funny Birds, Struggle Birds, Ill-Tempered Birds...Rakkaalla lelulla on monta väärentäjää.

 

4. Lepin Super Heroe

 Lego väärennös piraatti Lego Lepin lego Star wars lego

Lego star wars vs kopio

 

Melko laadukas kopio. Legoa ilmeisesti jäljitellään?

 

5. Stars Warsiors

 Star wars lelut stars warsiors kopio

Star wars piraattilelu

 

Tämä menee taas kategoriaan ’’Kunhan nyt sinne päin’’.

 

 

Erityismaininta: Benign Girl, Teen Pregnancy Beautiful?

 Barbie lelu piraattilelu

Barbie kopio väärennetty barbie nukke

 

Pitkän etsinnän jälkeen löytyi myös Barbielle kopio. Hyvä yritys, mutta ei kuitenkaan mahdu raadin top vitoseen.

 

Avainsanat: Piraattilelut, feikkilelut, Angry Birds lelut, Star Wars lelut, Barbie nuket, Lego, Pokemon, Robocop, AliExpress, Wish

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →

Jätä kommentti

Kommentit käydään läpi ennen julkaisua.