Ostoskori

Monikäyttöinen Race 'N' Drive -monsteriauto

Julkaisija Heikki Hyvönen on
Monikäyttöinen Race 'N' Drive -monsteriauto

Syksyn aikana verkkokauppaa perustaessamme olen testannut suuren määrän erilaisia leluautoja pienistä vedettävistä die-cast autoista palkittuihin ja monimutkaisiin radio-ohjattaviin autoihin. Eniten mielenkiintoa ja ihmetystä testaamistani autoista on tuottanut kuitenkin vaihdettavakuorinen Race 'N' Driven monsteriauto

 

Tulirenkaaseen osumisen oppimiskaari

Ensimmäinen temppu minkä opettelin tekemään monsteriautolla oli sen mukana tulevan tulirenkaan läpi hyppääminen. Ensi näkemältä helpon tuntuinen homma; annat autolle vauhtia ja laitat sen menemään hyppyriä kohti. Rengas on kuitenkin mitoitettu niin, ettei moneen virhesenttiin ole varaa. Lisäksi autolle pitää antaa reilusti vauhtia, jotta se jaksaa hypätä renkaan läpi, mikä taas vaikeuttaa auton tähtäämistä. 

Auton tähtäämisestä muodostuu koukuttava haaste sen yllättäväää tarkkuutta vaativan vaikeuden takia. Allekirjoittanut, 28-vuotias lapsi, onnistui ensimmäisen kerran noin kahdenkymmenen yrityksen jälkeen neljänkymmenen sentin päästä ja onnistumisen tuoma tunne oli verrattavissa taskuparkkeerauksessa onnistumiseen. Nyt, jo satojen kokeilujen jälkeen suoritusvarmuus on kehittynyt ja onnistun jo lähes joka viidennellä kerralla. 

Haastetta riittää vielä tämän tempun osalta. Tavoitteena on onnistua renkaan läpi hypyssä yli metrin päästä ja ajamalla kyljellään vinossa kahdella pyörällä, mikä on tällä autolla mahdollista kunhan taitoa vaan löytyy. 

 

Tasapainon tavoittelu

Monsteriautolla voi myös tasapainoitella usealla hauskalla tavalla. Helpoin tapa on antaa pyörille vauhtia, kääntää auto pystyyn ja laittaa auto maahan, jolloin auto alkaa pyörimään ympyrää. Jos pyörille antaa liikaa vauhtia, se ei pyöri, vaan lähtee liikkumaan eteenpäin. Liian pieni vauhti sitä vastoin johtaa siihen, että auto ei pyöri kuin kerran tai kaksi. Oikean voimamäärän löytäminen on tärkeä ja tarkkuutta vaativa haaste, mutta sen löydyttyä auto pyörii hyrränä hienosti pitkän aikaa. 

Vielä enemmän taitoa vaatii monsteriautolla keuliminen. Kun autolle antaa reilusti vauhtia ja asettaa sen maahan takapyörillä oikeassa kulmassa, auto kulkee komeasti eteenpäin keula pystyssä ja eturenkaat ilmassa. Tämä on ehkä vaikein temppu oppia, koska oikean kulman löytäminen on haaste, mutta olen onnistunut siinä silloin tällöin ja aion oppia sen kunnolla jouluun mennessä. 

 

Kaiken kaikkiaan

Monsteriauto on monipuolinen autolelu, jolle voi keksiä uusia haasteita niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöten ja lapsillahan se antaa. Esittelin tässä ensimmäiset temput, mitä itse olen toistaiseksi keksinyt. Auto on myös kestävä, joten sillä voi kokeilla kaikenlaista sen menemättä rikki. Monsteriauton hallitseminen vaatii aika paljon sorminäppäryyttä, joten sillä leikkiminen on hyvä tapa kehittää käsien motoriikkaa. 

Mitä lapsesi on keksinyt tehdä monsteriautollamme? Otamme mielellämme vastaan kommentteja sekä videoita, parhaita lisäämme omalle Youtube-kanavallemme :)

 

 

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →

Jätä kommentti

Kommentit käydään läpi ennen julkaisua.